Kleinste growbox, hoogste opbrengst


Minigrow maakt unieke growboxen ontwikkeld voor het kweken van 1 plant in een perfecte omgeving. Minigrowbox is de kleinste en nieuwste generatie growbox: klein, makkelijk te bedienen, veilig en van hoge kwaliteit. Het kweken in de Minigrow is een leuke hobby en geeft de hoogste opbrengst in een kleine ruimte!

Order now!
mini grow box order now


minigrow box design

Past overal in huis


Minigrow past in elk interieur, groot of klein. Met de minimale afmetingen en het frisse design is Minigrow een welkome aanvulling in je huis. Minigrow is ontwikkeld om op te gaan in de huiselijke omgeving: goed design, luchtfiltering, lichtdicht en praktisch onhoorbaar.

Efficiente ruimte


Alle moderne technologie is ingezet om je plant optimaal te laten groeien en bloeien. Het spectrum en stralingshoek van de krachtige LED verlichting is afgestemd op een maximale opbrengst in een kleine ruimte. Dubbel uitgevoerde unieke koolstoffilters zorgen dat geur wordt gefilterd met minimaal geluidsnivo. Door de minimale afmetingen van de filters wordt de kweekruimte veel effectiever benut. Minigrow Base is speciaal ontwikkeld als 'offline' kwaliteitsgrowbox zonder internet verbinding, maar met alle nodige technologie om je plant supergoed te laten groeien en bloeien.

minigrow most productive growbox per grow-volume


Kweekgemak


Supereenvoudige bediening via interactief touch-screen. Stel je kweekschema in en start je kweek. De kweek wordt geautomatiseerd door het ingeven van een groei- en bloei- en droog-schema en de bijbehorende LED instellingen.

Made in Holland


Minigrow is ontwikkeld en geproduceerd in Nederland op basis van de hoogste kwaliteitsnormen. Het ontwikkel- en testpoces heeft 5 jaar geduurd met obsessief oog voor detail. Minigrowbox voldoet aan de strenge IEC-60335-1 CE normering voor huishoudelijk gebruik en UL-94HB brandwerendheidsnorm. Alle componenten zijn van de de best verkrijgbare kwaliteit.
De unieke combinatie van opbrengst, kwaliteit, design en techologie maakt de Minigrow de ultieme 'home-gadget'.

minigrowbox made in Holland

Specs


Behuizing

 • Afmetingen: 382*400*765 mm (15 x 15.75 x 30,1”) (w*d*h)
 • Gewicht: 18 kg
 • Frontpaneel: volledig afneembaar

Verlichting

 • 32 * 3W Cree en Osram LEDs, ca. 60W werkelijk verbruik
 • Individueel aanstuurbare LED groepen
 • Full spectrum: 400 - 730 nm, extra blauwen infrarood: houdt planten korter met hoog 'resin'
 • Eenvoudig verwissel/verwijderbare diffuserpaneel

Filters

 • Dubbel uitgevoerde gepatenteerde koolfilters
 • Kleinste filtersysteem momenteel beschikbaar, maximale benutting kweekruimte
 • Twee topkwaliteit ventilatoren voor hoge filterdruk en nagenoeg onhoorbaar geluid
 • 100+gr geactiveerd kokosnoot kool per filter
 • Eenvoudig en zonder gereedschap zelf te verwisselen koolstof cartridges
 • Cartrisges zijn zelf ook te hervullen

Bediening

 • Kleuren touch-screen
 • Supereenvoudig je kweekschema instellen
 • Instelbare LED groepen en fansnelheden
 • Voorbereid op evt. toekomstig gebruik verwarmingselement
 • Onafhankelijk van netwerken, softwareupdates, Apps of (onbetrouwbare) Wifi

Veiligheid

 • CE gekeurd volgens IEC-60335 normering, strengste huishoudelijke norm
 • Voldoet aan UL-94HB brandwerendheids norm
 • Ingangsspanning: 24V DC via bijgeleverde Class II 90W voeding MeanWell OWA90E-24
 • Shutdown beveiliging bij overtemperatuur
 • Dubbel uitgevoerde ventilatoren
 • Bij deur open alleen wit licht
 • Een relatief geringe warmteontwikkeling
 • 2 jaar garantie volgens EU richtlijnen

-->

FAQ
Beschikbaarheid
Minigrowbox is nu beschikbaar met een levertijd van circa 2 weken.
De prijs voor de Minigrowbox bedraagt € 1.199,- inclusief BTW. Je krijgt de Minigrowbox volledig kant-en-klaar geleverd. Je direct kunt starten met je kweek!
Behalve een pot met aarde en een zaadje, is alles bijgeleverd om direct met je kweek te starten. Je kunt je hele kweek automatiseren met de ingebouwde schakelklok. De koolstoffilters dient ongeveer eens per twee kweeks vervangen te worden. Hoewel in de testperiode zijn filter cartridges langer meegegaan. De kosten voor twee gevulde cartridges (een voor elke filter) bedragen EUR 39,95. Je kunt ook zelf je cartridges hervullen met vers kool bij ons of onze dealers voor 11,95, of je haalt het ergens anders. Er is een tijd-geheugen functie ingebouwd die gebruik maakt van een knoopcel die naar verwachting eens per 3-4 jaar vervangen moet worden. Verder zijn er - behalve mogelijke accessoires later die de hobby verrijken - geen kosten voorzien vanuit ons. Uiteraard heb je wel de kosten voor je kweek zelf, als aarde, voeding, etcetera.
Minigrow heeft al veel tevreden gebruikers met de vorige 2 growbox modellen. De functionaliteiten en technologie is in die jaren geoptimaliseerd en we hebben nuttige klantenfeedback kunnen verwerken. Minigrowbox is zowel beproefd als innovatief!
Kweken
Minigrow is ontworpen om 1 plant optimaal te laten groeien en bloeien.
Ja. Stop een zaadje of plantje in de grond, stel je schema in op het display en start je kweek. Geef de plant af en toe water, eventueel voeding en liefde en je kweek loopt. Wij adviseren om met een eenvoudige kweek te starten en te zien hoe de plant zich ontwikkeld. In volgende kweeks kunnen meer geavanceerde technieken toegepast worden om de plant meer te sturen. Het is leuk om je plant elke dag te zien ontwikkelen! Bedenk wel dat er altijd factoren blijven die de plantontwikkeling kunnen verstoren, net als bij buiten kweken.
Minigrow is zeer geschikt voor meer ervaren kweektechnieken. Daarmee kun je maximale opbrengst halen uit een kleine growbox. De gevorderde kweektechnieken als Scrog zijn zeer geschikt om in de Minigrow toe te passen.
Minigrow is vooral bedoeld voor lichtminnende planten, zoals de meeste kruiden en groenten. Hoewel het lichtspectrum de planten wat kleiner houdt dan buiten, is het aan te raden de kleinere soorten te gebruiken. Specifiek voor tomaten moeten alleen de kleinere rassen toegepast worden.
Minigrow is de kleinste growbox die momenteel beschikbaar is en kent de hoogste productie capaciteit per kweekvolume eenheid.
Er is altijd een plek in huis te vinden, wat ook het doel was bij de ontwikkeling. De binnenruimte bedraagt 35(b) x 36(d) x 62(h) cm.
De verlichting, diffusers, filters en luchtflow zijn allemaal speciaal ontwikkeld voor de kleine afmetingen en hoogte. Zo wordt er nagenoeg geen ruimte verloren door de filters waardoor de ruimte effectief wordt gebruikt.
De bevestigingspunten en bijgeleverde haakjes kunnen gebruikt worden om de plant te leiden. Bijvoorbeeld door touw of een scrogrekje te gebruiken. Het rekje op de gallery-fotos zijn geen onderdeel van de Minigrowbox.
Onze partners en klanten hebben al veel kweeks uitgevoerd in de Minigrow. Zowel beginners als ervaren kwekers met een mix van kleine en grote planten. Wij adviseren om niet de grotere planten te kweken tenzij de meer gevorderde kweektechnieken toegepast worden.
Planten hoeven niet hoog te zijn om zich goed te ontwikkelen en een goede opbrengst te kunnen behalen.
De maatvoering is de perfecte balans tussen een zo klein mogelijke growbox en een zo hoog mogelijke opbrengst voor 1 plant. Het krachtige licht voorkomt dat planten onnodig 'strekken'.
Aarde of een daarvan afgeleid groeimedium wordt het meest toegepast. Dit blijkt voor het merendeel van de kwekers veruit de beste balans tussen opbrengst, kosten, eenvoud, en kweekgemak en risicominimalisatie. Ook zijn hiervoor de meest gangbare voeding supplementen beschikbaar.
Techniek
Op vol vermogen, met alle verlichting aan, bedraagt het verbruik ca. 65W. Het dagelijks verbuik ligt ongeveer tussen 0,75kWh en 1,5kWh. Ter vergelijking: een laptop computer verbruikt ongeveer 60W. Een gemiddelde koelkast 3kWh per dag. De optionele warmte-mat en/of side leds zullen meer vermogen vragen, echter totaal niet meer dan 90W.
Er worden 32 * 3W led diodes van de beste kwaliteit Square en SSL LEDs gebruikt van Cree en Osram. Dit zijn momenteel de beste LEDs verkrijgbaar: effectiever en beter in staat goede bloemen te vormen dan goedkopere LEDs. Het werkelijke verbruik bij vol vermogen is ongeveer 60W. Een grote stalingshoek spreidt het licht wat belangrijk is in een kleine ruimte. Het lichtspectrum is iets meer blauwgetint, wat resulteert in een compactere plant. Extra infrarood om bloei te bevorderen. LED groepen kunnen individueel ingesteld worden voor de groeifase en de bloeifase. De bijgeleverde diffuser kan makkelijk ge(de)monteerd worden om licht nog beter te spreiden.
De speciaal ontwikkelde en gepatenteerde mini-koolstoffilters en zijn de kleinste en stilste koolstof-filters in de markt beschikbaar. Ze hebben de eigenschap veel stiller te zijn dan de gebruikelijke koolstoffilters en toch een goede filtering en luchtstroom te produceren. Door twee filters toe te passen wordt het effect vergroot omdat immers het totale oppervlak verdubbeld en de ventilatoren minder hard hoeven te werken. De aktief-kool cartridges zijn makkelijk zelf te wisselen zonder gereedschap.
De LEDs geven een erg intens licht. Om in de kleine ruimte maximale lichtspreiding te realiseren worden al LEDs met een grote stralingshoek gebruikt. Een diffuser is een paneel dat inkomend licht verspreidt over een korte afstand waardoor de plant nog meer indirect licht krijgt. Onze partners en klanten hebben veel testkweeks uitgevoerd zowel met en zonder diffusers. Zeker in scrog-kweeks kan de diffuser betere resultaten geven. De meegeleverde diffuser is van hoge kwaliteit met een hoge transparantie / diffusie efficiency en kan eenvoudig weggenomen of verwisseld worden.
Bediening
Veel nieuwe apparaten en gadgets kunnen tegenwoordig met een smartphone app bediend worden, zo ook onze vroegere versie, de Minigrow One. De meeste opmerkelijke feedback was de behoefte van klanten om juist niet via een App (met wankele Wifi, upgrades, etc) te werken, maar een lokale bediening die makkelijk is zonder gedoe met internet, wifi, Apps, etc nodig is.
Met de huidige Minigrow bieden wij een ultieme kweekkast die supereenvoudig is in gebruik en volledig losgekoppeld van het internet of ander netwerk, en waar geen enkele concessie is gedaan aan de kwaliteit, gemak of veiligheid. Je steekt de stekker in het stopcontact en de Minigrow werkt meteen! Het bedieningsdisplay is effectief en eenvoudig.
Het kleurenspectrum geeft een krachtige paarsachtig gloed. Dat is goed voor de plant maar je wilt een plant ook wel bij wit licht zien. Veiligheidshalve schakelt het licht op 'white-only' als de deur open is. Het paarse licht straalt dan ook niet door de kamer.
Algemeen
Kant-en-klaar in een stevige neutrale doos afgeleverd bij je thuis. Voedingsadapter en gebruikershandleiding zijn meegeleverd. Minigrowbox is direct klaar voor gebruik.