Kleinste growbox, hoogste opbrengst


Minigrow maakt unieke growboxen ontwikkeld voor het kweken van 1 plant in een perfecte omgeving. Minigrow Base is de kleinste en nieuwste generatie growbox: klein, makkelijk te bedienen, veilig en van hoge kwaliteit. Het kweken in de Minigrow is leuk en geeft de hoogste opbrengst in een kleine ruimte!Inhome


Minigrow past in elk interieur, groot of klein. Met de minimale afmetingen en het frisse design is Minigrow een welkome aanvulling in je huis. Minigrow is ontwikkeld om onopvallend te zijn en echt in huis te passen: goed design, luchtfiltering, lichtdicht en praktisch onhoorbaar.

Technologie


Alle moderne technologie is ingezet om je plant optimaal te laten groeien en bloeien. Het spectrum en stralingshoek van de krachtige LED verlichting is afgestemd op een maximale opbrengst in een kleine ruimte. Dubbel uitgevoerde unieke koolstoffilters zorgen dat geur wordt gefilterd met minimaal geluidsnivo. Door de minimale afmetingen van de filters wordt de kweekruimte veel effectiever benut. Minigrow Base is speciaal ontwikkeld als 'offline' kwaliteitsgrowbox zonder internet verbinding, maar met alle nodige technologie om je plant supergoed te laten groeien en bloeien.Bediening


Supereenvoudige bediening via interactief touch-screen. Stel je kweekschema in en start je kweek. De kweek wordt geautomatiseerd door het ingeven van een groei- en bloei- en droog-schema en de bijbehorende LED instellingen.

Made in Holland


Minigrow is ontwikkeld en geproduceerd in Nederland op basis van de hoogste kwaliteitsnormen. Een elegant ontwerp en een degelijke constructie vormen de basis. Alle componenten zijn van de de best verkrijgbare kwaliteit. Minigrowbox conformeert aan de strenge domestic CE norm IEC 60335-1 en veiligheid is op verschillende manieren gewaarborgd. De de Minigrow volledig op laagspanning en worden alleen de beste CE gekeurde onderdelen gebruikt. De unieke combinatie van opbrengst, kwaliteit, design en techologie maakt de Minigrow de ultieme 'home-gadget'.

Specs


Buitenkant

 • Afmetingen: 382*400*760 mm (15 x 15.7 x 30”) (w*d*h)
 • Gewicht: 18 kg
 • Frontpaneel: volledig afneembaar

Verlichting

 • 32 * 3W Cree en Osram LEDs, ca. 60W werkelijk verbruik
 • Individueel aanstuurbare LED groepen waarmee het lichtspectrum kan worden aangepast
 • Full spectrum: 400 - 730 nm, extra blauw: houdt planten korter
 • Infrarood voor opbrengst optimalisatie
 • Eenvoudig verwissel/verwijderbare diffuserpanelen

Filters

 • Dubbel uitgevoerde geactiveerde koolfilters
 • Minimale afmetingen voor maximaal benutten van de kweekruimte
 • Twee Noctua A12 ventilatoren voor hoge filterdruk en nagenoeg onhoorbaar geluid
 • 100+gr geactiveerd kokosnoot kool per filter
 • Eenvoudig en zonder gereedschap zelf te verwisselen koolstof cartridges

Bediening

 • Kleuren touch-screen
 • Supereenvoudig je kweekschema instellen
 • Instelbare LED groepen en fansnelheden
 • Wit licht knop

Veiligheid

 • CE gekeurd volgens IEC-60335 normering, strengste huishoudelijke norm
 • Ingangsspanning: 24V DC via bijgeleverde voeding MeanWell OWA90E-24
 • Shutdown beveiliging bij overtemperatuur
 • Dubbel uitgevoerde ventilatoren


FAQ
Beschikbaarheid en bestellen
Leveringen buiten nederland maar binnen de EU starten vanaf mei 2019. Het 'oude' model Minigrowbox dat momenteel in Nederland verkocht wordt, zal vervangen worden door de nieuwe Minigrowbox als de voorraad op is.
De prijs voor de Minigrowbox bedraagt € 1.199,- inclusief BTW. Je krijgt de Minigrowbox volledig kant-en-klaar geleverd. Je direct kunt starten met je kweek!
In prinicpe is alles bijgeleverd om direct te starten met je kweek, behalve een pot met aarde. Bevestigingen om de plant te leiden zijn inbegrepen. Er hoeft geen tijdschakelaar te worden aangeschaft, dat is al integraal onderdeel van de bediening. De koolstoffilters dient ongeveer eens per twee kweeks vervangen te worden. Hoewel in de testperiode zijn filter cartridges langer meegegaan. De kosten voor twee gevulde cartridges (een voor elke filter) bedragen EUR 39,95. Wij zullen ook geactiveerd kool aanbieden waarmee je zelf je cartridge kunt vervangen.
Kweken
Minigrow is ontworpen om 1 plant optimaal te laten groeien en bloeien.
Ja. Stop een zaadje of plantje in de grond, stel je schema in op het display en start je kweek. Geef de plant af en toe water en eventueel voeding en je kweek loopt. Wij adviseren om met een eenvoudige kweek te starten en te zien hoe de plant zich ontwikkeld. In volgende kweeks kunnen meer geavanceerde technieken toegepast worden om de plant meer te sturen. Het is leuk om je plant elke dag te zien ontwikkelen! Bedenk wel dat er altijd factoren blijven die de plantontwikkeling kunnen verstoren, net als bij buiten kweken.
Ja. Met Minigrow kun je maximale opbrengst halen uit een kleine growbox. De gevorderde kweektechnieken als Scrog zijn zeer geschikt om in de Minigrow toe te passen.
Minigrow is vooral bedoeld voor lichtminnende planten, zoals de meeste kruiden en groenten. Hoewel het lichtspectrum de planten wat kleiner houdt dan buiten, is het aan te raden de kleinere soorten te gebruiken.
Minigrow is de kleinste growbox die momenteel beschikbaar is.
Er is altijd een plek in huis te vinden, wat ook het doel was bij de ontwikkeling. De binnenruimte bedraagt 35(b) x 36(d) x 62(h) cm.
De verlichting, diffusers, filters en luchtflow zijn allemaal speciaal ontwikkeld voor de kleine afmetingen en hoogte. Zo wordt er nagenoeg geen ruimte verloren door de filters waardoor de ruimte effectief wordt gebruikt.
De bevestigingspunten en bijgeleverde haakjes kunnen gebruikt worden om de plant te leiden. Bijvoorbeeld door touw of een scrogrekje te gebruiken.
Onze partners en klanten hebben al veel kweeks uitgevoerd in de Minigrow. Zowel beginners als ervaren kwekers met een mix van kleine en grote planten. Wij adviseren om niet de grotere planten te kweken tenzij de meer gevorderde kweektechnieken toegepast worden.
In het algemeen geloven wij dat planten niet hoog moeten zijn om wel een goede opbrengst te kunnen behalen.
De maatvoering is de perfecte balans tussen een zo klein mogelijke growbox en een zo hoog mogelijke opbrengst voor 1 plant.
Aarde of een daarvan afgeleid groeimedium wordt het meest toegepast. Dit blijkt voor het merendeel van de kwekers veruit de beste balans tussen opbrengst, kosten, eenvoud, en kweekgemak. Ook zijn hiervoor de meest gangbare voeding supplementen beschikbaar.
Techniek
Op vol vermogen, met alle verlichting aan, bedraagt het verbruik ca. 70W. Het dagelijks verbuik ligt ongeveer tussen 0,75kWh en 1,5kWh. Ter vergelijking: een laptop computer verbruikt ongeveer 60W. Een gemiddelde koelkast 3kWh per dag. De optionele warmte-mat en/of side leds zullen meer vermogen vragen, echter totaal niet meer dan 90W.
Er worden 32 * 3W led diodes van de beste kwaliteit Square en SSL LEDs gebruikt van Cree en Osram. Dit zijn momenteel de beste LEDs verkrijgbaar: effectiever en beter in staat goede bloemen te vormen dan goedkopere LEDs. Het werkelijke verbruik bij vol vermogen is ongeveer 60W. Een grote stalingshoek spreidt het licht wat belangrijk is in een kleine ruimte. Het lichtspectrum is iets meer blauwgetint, wat resulteert in een compactere plant. LED groepen kunnen individueel ingesteld worden voor de groeifase en de bloeifase. De bijgeleverde diffuser kan makkelijk ge(de)monteerd worden om licht nog beter te spreiden.
De speciaal ontwikkelde en gepatenteerde mini-koolstoffilters en zijn de kleinste en stilste koolstof-filters in de markt. Ze hebben de eigenschap veel stiller te zijn dan de gebruikelijke koolstoffilters en toch een goede filtering en luchtstroom te produceren. Door twee filters toe te passen wordt het effect vergroot omdat immers het toale oppervlak verdubbeld en de ventilatoren minder hard hoeven te werken. De aktief-kool cartridges zijn makkelijk zelf te wisselen zonder gereedschap.
De LEDs geven een erg intens licht. Om in de kleine ruimte maximale lichtspreiding te realiseren worden al LEDs met een grote stralingshoek gebruikt. Een diffuser is een paneel dat inkomend licht verspreidt over een korte afstand waardoor de plant nog meer indirect licht krijgt. Onze partners en klanten hebben veel testkweeks uitgevoerd zowel met en zonder diffusers. Zeker in scrog-kweeks kan de diffuser betere resultaten geven. De meegeleverde diffuser is van hoge kwaliteit met een hoge transparantie / diffusie efficiency en kan eenvoudig weggenomen of verwisseld worden.
Bediening
Veel nieuwe apparaten en gadgets kunnen tegenwoordig met een smartphone app bediend worden, zo ook onze Minigrow One. De meeste opmerkelijke feedback was de behoefte van klanten om juist niet via een App (met wankele Wifi, upgrades, etc) te werken. De behoefte aan een lokale bediening die makkelijk is en waarvoor geen gedoe met internet, wifi, Apps, etc nodig is.
Met de huidige Minigrow bieden wij een ultieme kweekkast die supereenvoudig is in gebruik en volledig losgekoppeld van het internet of ander netwerk, en waar geen enkele concessie is gedaan aan de kwaliteit, gemak of veiligheid. Je steekt de stekker in het stopcontact en de Minigrow werkt meteen! Het bedieningsdisplay is effectief en eenvoudig en er is geen afhankelijkheid van wifi of internet.
Het kleurenspectrum geeft een krachtige paarsachtig gloed. Dat is goed voor de plant maar je wilt een plant ook wel bij wit licht zien. Je kunt met een druk op de knop wisselen tussen wit licht en de ingestelde waarde. Het paarse licht straalt dan ook niet door de kamer.
Algemeen
Kant-en-klaar in de doos afgeleverd bij je thuis.
Innovatie is onze passie. We zijn dol op het continue verbeteren van onze producten om je kweekervaring en opbrengst verder te verbeteren. Al onze ontwerpen zijn ontwikkeld met 3D CAD ontwerpmethodes. Wij hebben al meer dan 3 jaar ontwikkeld en getest met verschillende prototypes en meer dan 100 kwekers. Alle feedback en ervaringen zijn in het product verwerkt. De productie vindt plaats in Nederland en is gebaseerd op een combinatie van 3D printing en tradionele productiemethoden. Hierdoor blijven wij wendbaar en kunnen sneller inspelen op nieuwe veranderingen en behoeften.